Read Judas by Helen Vreeswijk Free Online


Ebook Judas by Helen Vreeswijk read! Book Title: Judas
The author of the book: Helen Vreeswijk
Edition: Manteau
Date of issue: October 15th 2011
ISBN: 902232687X
ISBN 13: 9789022326879
City - Country: No data
Loaded: 1401 times
Reader ratings: 4.5
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 350 KB

Read full description of the books:Omdat haar vader gaat samenwonen, moet de Vlaamse Nadia verhuizen naar Nederland. Het lukt haar niet om haar plek te vinden in de nieuwe omgeving. Haar accent alleen al geeft aanleiding tot pesten. Het begint in de klas, op het schoolplein en op straat. Daarna gaat het verder thuis, via de computer en sms. Op school ontstaat een ware haatcampagne. Thuis kan ze niet terecht. Haar moeder is al enkele jaren op wereldreis om haar innerlijke ik te zoeken. Haar vader heeft het te druk met zijn nieuwe liefde. Nadia belandt in een vreemd land, op een vreemde school met vreemde klasgenoten. Haar nieuwe moeder is vreemd, haar stiefbroer is vreemd en haar vader doet vreemd. Ze mist haar moeder en voelt zich alleen en niet begrepen. Aan wie moet ze hulp vragen? Nadia kwijnt weg. Ze mijmert over de vraag of ze gemist zou worden. Wat doet ze nog op deze wereld?

Judas gaat over pesten. Helen Vreeswijk benadert het onderwerp ook vanuit het standpunt van de meeloper, die gewrongen zit tussen de pester en het slachtoffer. Dat maakt het verhaal heel bijzonder en uniek.


Download Judas PDF Judas PDF
Download Judas ERUB Judas PDF
Download Judas DOC Judas PDF
Download Judas TXT Judas PDFRead information about the author

Ebook Judas read Online! Helen Vreeswijk is geboren en getogen in Den Haag. Als kind hield ze er van om in bomen te klimmen en te voetballen met de jongens.
Tijdens haar schooltijd had ze het soms moeilijk omwille van haar dyslexie. Ze moesten vaak saaie boekjes lezen. Helen begon dan maar met het schrijven van haar eigen verhalen.
Ze wilde graag schrijfster of politieagente worden als ze groot was.
Ze ging dan ook bij de politie werken als vingerafdrukdeskundige (dactyloscopist). Al snel werd haar hulp ingeroepen bij het schrijven van de kinderpagina van het personeelsblad en dat werd een groot succes. Ze volgde een cursus kinder- en jeugdliteratuur en als eindopdracht moest ze een scriptie schrijven. Dat werd haar debuutroman.
Ze kwam regelmatig in contact met daders en slachtoffers van gedwongen prostitutie. Haar ervaringen bij de recherche heeft ze verwerkt in haar boeken, waarin misdaad tegen en door jonge volwassenen een grote rol speelt. Haar werk blijft de grootste inspiratiebron voor haar boeken.
Ze begon met schrijven als uitlaatklep. Door haar werk bij de politie maakt ze ook vervelende dingen mee en dan is een hobby erg belangrijk.
Helen Vreeswijk woont nu in een klein dorpje in Gelderland. Ze is getrouwd en heeft twee dochters.

Helen Vreeswijk schrijft misdaadverhalen voor jongeren. Deze misdaadverhalen zijn vaak gebaseerd op waar gebeurde verhalen over ontvoeringen, jeugdbendes, sektes, loverboys, stalkers en drugs. Natuurlijk zit er ook steeds een groot deel fictie in de verhalen om ze spannend en begrijpelijk te houden. En soms combineert Helen Vreeswijk meerdere zaken in een boek zodat ze het thema van verschillende kanten kan belichten.
Helen Vreeswijk wil met haar misdaadverhalen jongeren bewust maken en hen waarschuwen voor de gevaren van de hedendaagse maatschappij.
Reviews of the Judas


THEO

This story is going to be remembered for a long time.

GABRIEL

The book that found the answer to my question

MAISIE

The only book I read in 1 day

HARLEY

Now this book is one of my favorites!

JULIA

This book is worth reading!
Add a comment
Download EBOOK Judas by Helen Vreeswijk Online free

PDF: judas.pdf Judas PDF
ERUB: judas.epub Judas ERUB
DOC: judas.doc Judas DOC
TXT: judas.txt Judas TXT